• U bent hier: Home
 •  / De boomstam-chalets

  Boomstam-chalets zoals ze bedoeld zijn

  De boomstam-chalets van De Paal zijn opgebouwd uit boomstammen van Larikshout uit de Ardennen. Het gehele boomstam-chalet is gebouwd zoals men dat vroeger deed, maar met de technische kennis van deze tijd. Het hout wordt eerst gewaterd (zoals men dat ook ziet in Cananda) daarna wordt de schors met een guts verwijderd, alles handwerk, om zo de authentieke rustieke uitstraling te behouden.

  Bekijk de eigenschappen van het chalet

  Kier-dicht

  Wanneer het schors is verwijderd, worden de stammen over de lengte ingezaagd om het hout zo de kans te geven te "werken" waarna ze de droogkamers in gaan. Na de droogtijd worden de stammen opgestapeld in een stalen frame, en worden met een veer gekoppeld zodat van kieren totaal geen sprake meer kan zijn. Dit is bij de meeste boomstam-chalets het grootste probleem.

  Lees meer over de isolatie van het chalet

  Bouw en vervoer van het chalet

  Er worden 2 stalen frames gemaakt van 3x12 meter. Deze frames worden geheel prefab klaargemaakt om later op een dieplader vervoerd te worden naar de plaats van bestemming. Daar worden ze gekoppeld tot één geheel. Ook het dak wordt in gedeelten vervoerd en ter plaatse met een kraanwagen op het frame geplaatst.

  Als het gehele chalet is opgebouwd worden de stammen aan de buitenkant met een gasbrander bewerkt. Dit is een hele goede manier van verduurzamen van het hout. Het hout wordt op deze manier kei-hard.

  Download de bouwtekening

  De boomstam-chalets

  Bezichtigen?

  Het chalet is ter bezichtiging geplaatst op recreatiepark De Pier, gelegen aan de voet van de "Bedafse Bergen", een eeuwenoude zandverstuiving in het hart van het Oost-Brabantse natuurgebied de Maashorst. Bezichtiging van het chalet is alleen mogelijk op afspraak.


  Neem contact met ons op »