• U bent hier: Home
 •  / De inspiratie

  Wereldwijd geïnspireerd

  Door overal ter wereld de manier van bouwen te bestuderen is er een Boomstam-Chalet ontstaan waaraan aandacht is besteed zoals in vroegere tijden, vrijwel onderhoudsvrij en onverwoestbaar, met een grote knipoog naar de moderne tijd.

  Het verhaal achter de chalets

  De bedenker van de boomstam-chalets, Ad Schellekens, heeft veel inspiratie op gedaan tijdens zijn wereldreis. Tijdens die motortocht liet hij samen met zijn vrouw Rian geen kans voorbij gaan om in een boomstam-chalet te overnachten: in Siberië, Canada en Alaska en vele andere landen met rijk beboste gebieden. Op die manier heeft hij de unieke mogelijkheid gehad om de sterk uiteenlopende chalets te inspecteren en de beste ideeën te gebruiken bij het bouwen van zijn eigen chalets.

  Zo ontstond een onderhoudsvrij chalet dat onverwoestbaar is en dat bovendien gemakkelijk verplaatst kan worden. Het valt namelijk onder roerend goed en kan zonder vergunning gerealiseerd worden.

  Bekijk alle eigenschappen van de chalets

  Onverwoestbare chalets

  De chalets zijn opgebouwd uit boomstammen van Larikshout uit de Ardennen. Het gehele boomstam-chalet is gebouwd zoals men dat vroeger deed, maar met de technische kennis van deze tijd.

  Meer informatie »