De Paal background pattern

Voel het ambacht in ieder detail

Rustiek, landelijk en authentiek. Het ambacht van De Paal Chalets is te voelen in elk detail. Of u nu een boomstamchalet wilt laten vervaardigen als mantelzorgwoning, als vakantiewoning, op het water of liever tijdelijk een chalet wilt huren, u geniet altijd van een heerlijk binnenklimaat en een warme sfeer.

Ambacht met de kennis van nu

Bij De Paal combineren we bewezen ambachten met de kennis van nu. Eeuwenoude technieken uit bosrijke gebieden in Canada, Alaska en Siberië gaan bij ons hand in hand met geavanceerde machines en slimme werkwijzen. Onze boomstamchalets worden in Nederland, in onze eigen werkplaats, op een zeer speciale manier gebouwd. Het resultaat is een chalet waarin het heerlijk vertoeven is.

Heerlijk koel, aangenaam warm

Het zorgvuldig door ons geselecteerde hout geeft een gevoel van rust en warmte. Daarnaast zorgt hout voor een prettig binnenklimaat: het ademt en zorgt daarmee zowel voor een goede luchtvochtigheid als voor voldoende frisse lucht. Door onze onderscheidende manier van bouwen, zijn onze chalets gegarandeerd kierdicht. Bovendien absorbeert het hout warmte, terwijl het tegelijkertijd de kou uit het chalet houdt. Op die manier zijn onze chalets in de zomer heerlijk koel en in de winter aangenaam warm. Uiteraard zijn alle basisvoorzieningen, zoals riolering, gas, elektra en (vloer)verwarming aanwezig. Doordat wij niet alleen ons hout, maar ook al onze andere materialen met zorg en aandacht kiezen, staan onze chalets voor een authentieke uitstraling én een ultiem comfort.

Foto's Een sfeerimpressie

De sfeer die u wenst

De details van uw chalet bepalen het karakter. Bij De Paal Chalets vervaardigen we dan ook graag een chalet dat volledig past bij uw wensen. Wij leveren onze chalets in de maatvoering 14,5 x 7 meter (vloeroppervlak benedenverdieping, zonder overkapping). Voor het interieur hanteren we standaard afmetingen, maar de uitstraling van bijvoorbeeld uw vloer, keuken en badkamer kiest u zelf. Gaat u voor strak en modern of trekt u de authentieke en rustieke sfeer van uw boomstamchalet door in de styling en inrichting? De keuze is aan u! Het vervaardigen van uw chalet is altijd maatwerk. Hebt u hulp nodig bij uw keuze? Wij adviseren u graag over de sfeer die bij u past.

Contact

Wilt u meer weten over de mogelijkheden op het gebied van sfeer, interieur en wooncomfort? Neem gerust contact met ons op!

Wij helpen u graag! Veel gestelde vragen

Hoe wordt het chalet verwarmd?

Naast de warmte die het product hout van nature geeft wordt er vloerverwarming geplaatst en is een extra heater in de plint van de keuken mogelijk.

Is een boomstamchalet kier-dicht?

Wanneer het schors is verwijderd, worden de stammen over de lengte ingezaagd om het hout zo de kans te geven te “werken” waarna ze de droogkamers in gaan. Na de droogtijd worden de stammen opgestapeld in een stalen frame, en worden met een veer gekoppeld zodat van kieren totaal geen sprake meer kan zijn. Dit is bij de meeste boomstamchalets het grootste probleem.

Waar kan ik een boomstamchalet van De Paal Chalets uitproberen?

In Baarle Nassau op villa- en bungalowpark De Kievit bent u meer dan welkom om onze chalet eens uit te proberen. Hier vindt u de beschikbaarheid en prijzen van bijvoorbeeld een weekend in een boomstamchalet van ons.

Wat zijn de opties qua indeling van een boomstamchalet?

Meer of minder slaapkamers, extra badkamer, extra toilet, open haard, xx-type gevelafwerking.

Contact

Staat het antwoord op uw vraag hier niet bij? Of wilt u met ons praten over de vele mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!