De Paal background pattern

Wij geloven in duurzaam bouwen

Bij De Paal Chalets geloven we in duurzaam bouwen. Daarom bouwen we niet alleen groen en milieuvriendelijk, maar zijn onze chalets ook gemaakt om lang te bestaan. Net zoals de authentieke houten blokhutten in Canada, Alaska en Rusland gemaakt zijn voor barre omstandigheden, zo kunnen ook onze boomstamchalets tegen een stootje. Bovendien hebben we in ons productieproces oog voor mens, milieu en maatschappij.

De Paal Chalets: boomstamchalets voor het leven

Energiezuinig gebouwd

Bij De Paal waren we één van de eerste bedrijven die zelf hun eigen elektriciteit opwekten. Door middel van maar liefst 1600 zonnepanelen op ons dak en een generator van 85kW, zorgen we ervoor dat we onze houten chalets energiezuinig kunnen bouwen. Maar we kijken niet alleen naar het productieproces. Ook in het gebruik van de chalets gaan we voor het minimaliseren van energieverbruik. Boomstammen bieden van nature een goede isolatie. Daarnaast houden we bij het bouwen van onze boomstamchalets rekening met het feit dat de stammen een paar centimeter kunnen inzakken. Daardoor blijft uw chalet te allen tijde kierdicht en is het zeer goed geïsoleerd. In de winter is het in uw chalet dan ook aangenaam warm en in de zomer heerlijk koel. Zelfs op de bovenverdieping. Bovendien zijn onze chalets alle voorzien van duurzame vloerverwarming.

Alleen het beste hout

Bij De Paal Chalets hebben we hart voor hout. En dat merkt u aan alles. Want het ene hout is het andere niet. Sterker nog: er kan een enorm verschil bestaan in de kwaliteit van verschillende houtsoorten. Bij De Paal Chalets selecteren we alleen het beste hout voor onze chalets: hele, rechte boomstammen van larikshout uit de Ardennen. Deze stammen controleren we zorgvuldig op scheefgroei, waarna we de goede stammen geruime tijd laten drogen. Op die manier zorgen we ervoor dat de stammen niet gaan scheuren en de chalets dus een zeer lange levensduur hebben. Ook in de traditionele technieken die wij vervolgens toepassen om onze chalets te bouwen, vind je onze duurzame visie terug. Je leest er hier meer over.

Foto's Duurzaam bouwen

Zorgvuldig materiaalgebruik

Bij De Paal Chalets maken we niet alleen een zorgvuldige selectie van het hout dat we gebruiken, maar kijken we ook goed naar onze andere materialen. Zo oliën we ons hout alleen met natuurlijke oliën, waarin uiteraard geen chemicaliën verwerkt zijn. Ook kiezen we waar het kan voor hergebruik van materialen. Door het gebruik van natuurlijke materialen, vormen onze boomstamchalets een eenheid met de natuur. Prettig voor uzelf én de omgeving.

Contact

Wilt u meer weten over de manier waarop wij in de praktijk invulling geven aan duurzaamheid? Neem gerust contact met ons op!

Wij helpen u graag! Veel gestelde vragen

Hoe gezond is het woonklimaat in een chalet?

Hout ademt en zorgt om die reden altijd voor een goede balans tussen luchtvochtigheid en frisse lucht. De hoeveelheid vastgelegde CO2 in de houtproducten van onze chalets is 27.783 kg

Hoe milieuvriendelijk is de bouw van een boomstamchalet?

Het bouwen van een houten chalet vergt t.o.v. reguliere bouw veel minder energiekosten en weinig afval aangezien alles kan worden hergebruikt. En als u in deze woning daadwerkelijk gaat wonen bespaart u zich 235.449 km aan uitlaatgassen. Dat noemen wij pas energiezuinig!

Van wat voor hout worden de chalets gemaakt?

Wij gebruiken voor de bouw van al onze chalets larikshout. Dit is een van de meest duurzame houtsoorten. Daarnaast maken we van red cedarhout het dak.

Welke opties zijn er qua dakbedekking?

De chalets worden bedekt met houten daksingels. Maar er bestaat ook de mogelijkheid om het dak te bedekken met mos en/of zonnepanelen.

Contact

Staat het antwoord op uw vraag hier niet bij? Of wilt u met ons praten over de vele mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!