De Paal background pattern

Veelgestelde vragen

Boomstamchalets en de manier waarop ze gebouwd worden, zijn voor veel mensen nog relatief onbekend. We kunnen ons dan ook voorstellen dat u nog vragen heeft rondom onze houten chalets. De meest gestelde vragen hebben wij hier voor u op een rij gezet. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, we beantwoorden ze graag!

Algemeen

Hoe werkt het als ik wil investeren in een boomstamchalet die fungeert als vakantiewoning?

Investeren in recreatief vastgoed is een interessant alternatief voor banksparen. Het nettorendement van een vakantiewoning ligt vele procenten hoger dan het huidige rentepercentage.

Hoe wordt het chalet geplaatst?

De boomstamchalet wordt vervoerd met een dieplader en vervolgens met een hijskraan op de plek van bestemming geplaatst.

Waar kan ik prijzen vinden van een boomstamchalet?

Omdat elke boomstamchalet op maat gemaakt wordt, zijn alle prijzen op aanvraag. U kunt met een investering vanaf € 200.000 al eigenaar worden van een De Paal boomstamchalet.

Wat is de indicatie qua levertijd?

Dit is afhankelijk van de wensen van onze klant, maar over het algemeen hebben wij +/- 1 jaar nodig om de boomstamchalet te bouwen.

Wat voor onderhoud moet er jaarlijks aan het chalet worden gedaan?

De 1e 4 jaar wordt de boomstamchalet door ons onderhouden d.m.v. minerale olie en parafine.

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een boomstamchalet?

Wij bouwen alle chalets op maat, maar qua buitenmaatvoering gebruiken wij het formaat 14,5 x 7 meter en is een overkapping van 4 x 7 meter optioneel. Je hebt dan een totaaloppervlakte van 375 m³.

Duurzaamheid

Hoe gezond is het woonklimaat in een chalet?

Hout ademt en zorgt om die reden altijd voor een goede balans tussen luchtvochtigheid en frisse lucht. De hoeveelheid vastgelegde CO2 in de houtproducten van onze chalets is 27.783 kg

Hoe lang gaat een boomstamchalet mee?

Onze De Paal boomstamchalets gaan een leven lang mee. Natuurlijk zorgt onderhoud voor de kwaliteit de chalet. De 1e 4 jaar doen we het onderhoud graag zelf omdat het erg belangrijk is dat het hout in deze periode nog op een sfecifieke manier onderhouden wordt. Zo weten we zeker dat u een leven lang kunt genieten van uw chalet.

Hoe milieuvriendelijk is de bouw van een boomstamchalet?

Het bouwen van een houten chalet vergt t.o.v. reguliere bouw veel minder energiekosten en weinig afval aangezien alles kan worden hergebruikt. En als u in deze woning daadwerkelijk gaat wonen bespaart u zich 235.449 km aan uitlaatgassen. Dat noemen wij pas energiezuinig!

Is een boomstamchalet energiezuinig?

Vanwege de eigenschap dat boomstammen een goede isolatie geven, behaalt u een flinke besparing op uw energiekosten. De bomen die wij gebruiken staan veelal in poolgebieden met temperaturen van min 40 tot plus 40 graden.

Van wat voor hout worden de chalets gemaakt?

Wij gebruiken voor de bouw van al onze chalets larikshout. Dit is een van de meest duurzame houtsoorten. Daarnaast maken we van red cedarhout het dak.

Welke opties zijn er qua dakbedekking?

De chalets worden bedekt met houten daksingels. Maar er bestaat ook de mogelijkheid om het dak te bedekken met mos en/of zonnepanelen.

Sfeer & interieur

Hoe komt de boomstamchalet aan zijn authentieke kleur?

Als het gehele chalet is opgebouwd, worden de stammen aan de buitenkant met een gasbrander bewerkt. Dit is een hele goede manier om het hout (verder) te verduurzamen. Het hout wordt op deze manier letterlijk kei-hard en zorgt voor een authentieke uitstraling.

Hoe wordt het chalet verwarmd?

Naast de warmte die het product hout van nature geeft wordt er vloerverwarming geplaatst en is een extra heater in de plint van de keuken mogelijk.

Is een boomstamchalet kier-dicht?

Wanneer het schors is verwijderd, worden de stammen over de lengte ingezaagd om het hout zo de kans te geven te “werken” waarna ze de droogkamers in gaan. Na de droogtijd worden de stammen opgestapeld in een stalen frame, en worden met een veer gekoppeld zodat van kieren totaal geen sprake meer kan zijn. Dit is bij de meeste boomstamchalets het grootste probleem.

Kan ik een boomstamchalet indelen naar eigen wensen?

Alles is bespreekbaar bij ons. Een extra slaapkamer, een ruimere douche of zelfs een andere ruimte in de vorm van een aanbouw. De Paal Chalets bouwt alles op maat. Het aantal m² is niet te wijzigen.

Waar kan ik een boomstamchalet van De Paal Chalets uitproberen?

In Baarle Nassau op villa- en bungalowpark De Kievit bent u meer dan welkom om onze chalet eens uit te proberen. Hier vindt u de beschikbaarheid en prijzen van bijvoorbeeld een weekend in een boomstamchalet van ons.

Wat zijn de opties qua indeling van een boomstamchalet?

Meer of minder slaapkamers, extra badkamer, extra toilet, open haard, xx-type gevelafwerking.

Toepassingen

Hoe wordt het chalet geplaatst?

De boomstamchalet wordt vervoerd met een dieplader en vervolgens met een hijskraan op de plek van bestemming geplaatst.

Is het chalet een roerend of onroerend goed?

Het chalet is verplaatsbaar en valt dus onder de wet roerende goederen, zodat het zonder fundering op vrijwel elke gewenste plek kan staan.

Welke fundering is nodig voor een boomstamchalet?

Deze is afhankelijk van de grootte van het chalet en kan op voorhand d.m.v. een technische tekening worden vastgesteld. Minimaal zijn er 6 steltonplaten van 14 cm dik nodig op een stevig ondergrond.

Welke vergunningen zijn er nodig om een chalet te plaatsen?

Dat is afhankelijk van de lokale bouwvoorschriften, deze zijn per gemeente verschillend.

Contact

Staat het antwoord op uw vraag hier niet bij? Of wilt u met ons praten over de vele mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!

Een bezichtiging inplannen

Meer informatie en inspiratie op het gebied van uw eigen boomstamchalet? Maak gerust een afspraak met ons! Op ons kantoor (tevens werkplaats) in Schijndel geven we u graag een vrijblijvend advies. Liever een chalet bezichtigen dat al in gebruik is? In Uden kunt u de sfeer en het leefklimaat van onze chalets zelf ervaren.