De Paal background pattern

Wereldwijd geïnspireerd Ons verhaal

Siberië, Canada, Alaska… Onze planeet kent nog prachtige, rijk beboste en uitgestrekte gebieden. Tijdens zijn wereldreis heeft Ad Schellekens, de bedenker van de boomstamchalets van De Paal, hier volop inspiratie opgedaan voor zijn chalets.

“Ik liet geen kans voorbij gaan om te overnachten in een boomstamchalet”, vertelt hij. “Op die manier ben ik terechtgekomen in boomstamchalets in rijk beboste gebieden overal ter wereld. Daar zag ik hoe ambachtslieden in die streken nog hun huizen bouwen, die soms eeuwenlang meegaan en van veel betere kwaliteit zijn dan de houten chalets die we in Nederland kennen. Toen wist ik: ik ga het anders doen. Ik wilde bouwen met de kwaliteit en het ambacht die in deze gebieden al eeuwenlang normaal zijn.”

Boomstamchalets voor het leven Oude ambachten, moderne technieken

“Toen ben ik deze manier van bouwen goed gaan bestuderen”, vervolgt Ad. “Doordat ik steeds zoveel mogelijk probeerde te overnachten in boomstamchalets, heb ik de unieke mogelijkheid gehad om de sterk uiteenlopende chalets te inspecteren en de beste ideeën te gebruiken bij het bouwen van mijn eigen chalets. Op die manier is er een boomstamchalet ontstaan waaraan aandacht is besteed zoals in vroegere tijden, vrijwel onderhoudsvrij en onverwoestbaar, met een knipoog naar de moderne tijd.”

Hart voor hout

“Hout is het mooiste materiaal ter wereld. Het geeft warmte, rust en comfort. Het is bovendien een natuurlijk materiaal, waardoor het zowel voor de omgeving als voor het gevoel van de mensen die erin verblijven, een eenheid vormt met de natuur. Voor mijn boomstamchalets is het belangrijk om hierbij zorgvuldig het juiste hout te kiezen. Larikshout uit de Ardennen en red cedar-hout uit Canada zijn de beste houtsoorten voor mijn chalets. Ik selecteer de stammen zorgvuldig en heb een onderscheidend productieproces ontwikkeld.

Foto's van Onze boomstamchalets

“Tijdens mijn wereldreis met mijn vrouw Rian zijn mijn liefde voor en kennis van boomstamchalets tot bloei gekomen. Die kennis en liefde leg ik nu iedere dag in mijn eigen chalets.”

Ad, oprichter en eigenaar De Paal Chalets

Contact

Wilt u meer weten over het verhaal achter De Paal Chalets? Neem gerust contact met ons op!