De Paal background pattern

Ambacht, zorg en aandacht

Bij De Paal combineren we bewezen ambachten met de kennis van nu. Eeuwenoude technieken uit bosrijke gebieden in Canada, Alaska en Siberië gaan bij ons hand in hand met geavanceerde machines en slimme werkwijzen. Onze boomstamchalets worden bovendien volgens een uniek procedé gebouwd. Dat doen we in Schijndel, Noord-Brabant, in onze eigen werkplaats. Het resultaat is een chalet waarin het heerlijk vertoeven is.

Gemaakt met zorg en aandacht

Bij De Paal gaan we niet voor snel en vluchtig; we gaan voor kwalitatief en duurzaam. Daarom werken we met zorg en aandacht. We hanteren daarbij een aantal traditionele werkwijzen, zoals wateren en drogen. Op die manier vervaardigen we chalets die gemaakt zijn om lang te bestaan. Ook besteden we veel aandacht aan onderhoud: de eerste vier jaar doen wij dit graag nog zelf, omdat het erg belangrijk is dat het hout in deze periode nog op een specifieke manier onderhouden wordt. Zo weten we zeker dat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw chalet!

Altijd op maat

Uw chalet wordt altijd op maat voor u vervaardigd. Bij ons geen massaproductie, maar vakwerk dat door ambachtslieden op sommige vlakken nog met de hand wordt uitgevoerd. De buitenmaatvoering is bij ons wel standaard, namelijk 14,5 x 7 meter (vloeroppervlak benedenverdieping, zonder overkapping) met een inhoud van 375 m³. Daarnaast zorgen we er graag voor dat uw chalet volledig aan uw wensen voldoet. Heeft u bijvoorbeeld specifieke wensen voor uw badkamer, keuken, vloer of de indeling van uw chalet? Wij gaan graag met u om de tafel. Onze vaklieden maken vervolgens een luxe-chalet dat tot in detail bij u past!

Levering chalet

Bij het plaatsen van het chalet is een ruimte nodig van minimaal 3,5 meter breed, 4,5 meter hoog en 13 meter lang. Er moet namelijk een flink draai gemaakt worden met de vrachtwagen/kraan.

Foto's Het productieproces

Bijzondere constructie

Van de traditionele ‘sporenkap’ die vroeger bij boerderijen werd toegepast tot het branden van het dakbeschot, het stalen frame en onze droogkamer: in het gehele proces om tot een boomstamchalet te komen, onderscheiden we ons van onze collega’s. In onze eigen werkplaats beschikken we over de juiste machines, maar vooral over de juiste mensen om deze bijzondere constructie vorm te geven. Ambacht, vakmanschap en hart voor hout staan hierbij altijd centraal. Lees hier meer over de techniek achter onze houten chalets!

Contact

Wilt u meer weten over het ambacht waarmee wij onze boomstamchalets vervaardigen? Lees hier verder of neem contact met ons op!

Wij helpen u graag! Veel gestelde vragen

Hoe komt de boomstamchalet aan zijn authentieke kleur?

Als het gehele chalet is opgebouwd, worden de stammen aan de buitenkant met een gasbrander bewerkt. Dit is een hele goede manier om het hout (verder) te verduurzamen. Het hout wordt op deze manier letterlijk kei-hard en zorgt voor een authentieke uitstraling.

Hoe lang gaat een boomstamchalet mee?

Onze De Paal boomstamchalets gaan een leven lang mee. Natuurlijk zorgt onderhoud voor de kwaliteit de chalet. De 1e 4 jaar doen we het onderhoud graag zelf omdat het erg belangrijk is dat het hout in deze periode nog op een sfecifieke manier onderhouden wordt. Zo weten we zeker dat u een leven lang kunt genieten van uw chalet.

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een boomstamchalet?

Wij bouwen alle chalets op maat, maar qua buitenmaatvoering gebruiken wij het formaat 14,5 x 7 meter en is een overkapping van 4 x 7 meter optioneel. Je hebt dan een totaaloppervlakte van 375 m³.

Contact

Staat het antwoord op uw vraag hier niet bij? Of wilt u met ons praten over de vele mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!